Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
05.05.2010  

Razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške

 

Državni zbor Republike Slovenije je razpisal zakonodajni referendum o Zakonu o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške. Referendum, ki bo 6. junija 2010, bo izveden tudi v Kanadi in sicer na Veleposlaništvu RS v Ottawi, 150 Metcalfe Street, Suite 2200, K2P 1P1, in v prostorih Generalnega konzulata RS v Torontu, 747 Browns Line, 2. nadstropje. Volišči bosta odprti od 9.00 do 17.00.

Vse dodatne informacije glede referenduma si je mogoče ogledati na spletni strani: http://www.dvk.gov.si/.

Slovenski državljani, ki bodo v Kanadi na dan glasovanja samo začasno, bodo lahko glasovali na enem od obeh volišč oz. po pošti, vendar morajo Državni volilni komisiji posredovati zahtevek za glasovanje po pošti ali na izbranem volišču v Kanadi do 22. maja 2010.

Slovenski državljani, ki imajo v Kanadi stalno prebivališče, lahko glasujejo na enem izmed volišč, če so vpisani v volilni imenik. Če želi slovenski državljan s stalnim prebivališčem v Kanadi glasovati po pošti mora o tem dati zahtevek na Državno volilno komisijo do 22. maja 2010

Tisti državljani RS, ki imajo stalno prebivališče v Kanadi, lahko glasujejo tudi na volišču v RS, v primeru, da to sporočijo Državni volilni komisiji do 3. junija 2010.

V primeru neupoštevanja datumskih rokov Državne volilne komisije glasovanje na referendumu na žalost ne bo mogoče.