Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
23.09.2010  

Pobuda volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (ZSPJS-O)

 

Dr. Janez Posedi, Gibina 19, 9240 Ljutomer je v torek 14. 9. 2010, na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI), vložil pobudo volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (ZSPJS-O). Predlog referendumskega vprašanja je: " Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembi Zakona o spremembi sistema plač v javnem sektorju- ZSPJS-O, ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 7.9.2001?". 

V skladu z ZRLI, je predsednik Državnega zbora določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev četrtek, 23. 9. 2010 in zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov, sreda, 27. 10. 2010. V navedenem roku lahko volivci dajo podporo na predpisanem obrazcu (v priponki). 

Svojo podporo lahko dajo tudi volivci, ki se med potekom roka za zbiranje podpor stalno ali začasno nahajajo v tujini, če svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba veleposlaništva RS v Kanadi oz. častni konzul v Torontu in Vancouvru.

Vsak volilni upravičenec bo moral podporo lastnoročno podpisati pred uradno osebo veleposlaništva oz. častnim konzulom in bo s seboj potreboval osebni dokument. 

Volivec izpolnjen in potrjen obrazec podpore pošlje pobudniku (naslov zgoraj).