Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
27.06.2015  

Toronto, 25. junija 2015 - slovenska zastava pred mestno hišo v počastitev Dneva Državnosti Republike Slovenije

Pred mestno hišo v Torontu  so 25. junija 2015 v počastitev Dneva državnosti Republike Slovenije, že tretje leto zapored,  slovesno dvignili slovensko zastavo. 


V  slovesnosti ob tej priložnosti so zbrane nagovorili Joe Mihevc, mestni svetnik Toronta, veleposlanik Republike Slovenije v Kanadi dr. Marjan Cencen, Milan Vinčec, predsednik Vseslovenskega kulturnega odbora  in Bernard Trottier, zvezni poslanec iz Toronta (Etobicoke – Lakeshore), ki je sporočil tudi čestitke ministrov  Vlade  Kanade  The Hon. Jasona  Kennya, za multikulturalizem in The Hon. Chrisa Alexandra, za imigracijo. Himni Slovenije in Kanade je zapela Tatjana Smrekar iz vokalne skupine Plamen iz Toronta.

 

 

Po dvigu zastave je v mestni hiši potekal sprejem s slovensko hrano in predstavitvijo turističnih zanimivosti Slovenije, v sogostiteljstvu VSKO in častnega generalnega konzula RS v Torontu  Johna Dome, ki je zbrane tudi nagovoril.


Slovesnosti so se pridružili Slovenci in prijatelji Slovenije iz Toronta in širše okolice ter nekdanji podžupan Toronta Chris Korwin Kuczynski, predstavnik kanadskih Slovencev v Svetu vlade RS za Slovence po svetu Marjan Kolarič in Irena Gril, pooblaščena ministrica na Veleposlaništvu RS v Ottawi.