Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
10.10.2018  

Informacija o štipendijskih skladih Kerže

Veleposlaništvo RS v Ottawi obvešča, da je na več straneh mogoče pridobiti informacije o možnostih, ki jih ponujajo štipendijski skladi Kerže.

Omenjeni skladi predstavljajo enega od segmentov dediščine ameriških Slovencev, ki danes živi v treh izobraževalnih skladih za šolanje slovenskih študentov in omogočajo izpopolnjevanje /štipendiranje na prestižnih izobraževalnih ustanovah / univerzah v ZDA.

Štipendijski skladi Kerže so namreč največji zasebni štipendijski skladi za financiranje slovenskih študentov v ZDA in zadnjih nekaj let pomembno in uspešno prispevajo k udejanjanju študijskih ambicij slovenskih študentov glasbe in nekaterih tehnologij na univerzah v ZDA. Gre za dva sklada na področju glasbe (Sklad "Therese Kerze Cheyovich Endowment Fund" ter "Frank Kerze jr. and Florence Kerze Dunphy Scholarship Fund"), ki sta namenjena študentom klasične glasbe na glasbeni šoli Thornton Univerze južna Kalifornija in en sklad za znanstveni študij ("Frank and Therese Kerze Research Assistantship for the Study of Transport Phenomena in Complex Systems") na Univerzi Kalifornija v Los Angelesu.

Več informacij o promocijskem dogodku na temo štipendijski skladi Kerže je dostopnih v sporočilu za javnost na spletnih straneh MZZ (http://www.mzz.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/40350/).

Še več informacij o samih štipendijah se nahaja na spletnih straneh:

Veleposlaništva RS v Washingtonu (http://www.washington.embassy.si/index.php?id=5218) in

Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije (http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/novica/n/stipendije-iz-skladov-kerze-na-akademiji-za-glasbo-thornton-na-univerzi-juzna-kalifornija-v-los-a/).