Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
24.01.2020  

Poslovni obisk mikro, malih in srednje velikih podjetij v Kanadi, 23.-28. marec 2020

Vas zanima vstop na kanadski trg? Poznate priložnosti, ki jih prinaša CETA - gospodarski in trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado? Pridružite se nam na poslovnem obisku mikro, malih in srednje velikih podjetij v Kanadi med 23. in 28. marcem 2020.

Namen poslovnega obiska je povezati slovenska podjetja s kanadskim trgom (navezava stikov s tujimi podjetji in gospodarskimi ter vladnimi institucijami) v panogah, kjer obstaja potencial za povečanje sodelovanja, in s tem spodbuditi internacionalizacijo ter izvozno usmerjenost slovenskih podjetij. Eno izmed ključnih vodil pa je tudi izkoristiti potencial, ki ga prinaša Sloveniji in Kanadi CETA – gospodarski in trgovinski sporazum EU s Kanado.

Ključne komponente obiska:
- gospodarski forum,
- B2B sestanki,
- srečanje z ministrstvi in/ali trgovinskimi organizacijami v Kanadi,
- obiski sejmov in konferenc,
- obiski podjetij in institucij na terenu.

Ciljna javnost in poudarjene panoge:
Podjetja (SME, start upi) ter raziskovalni inštituti s področij:
- umetna inteligenca,
- IKT in digitalizacija,
- napredna proizvodnja,
- biotehnologija in inovacije v zdravstvu itd.

Več informacij in prijava: http://bit.ly/SloveniaToCanada2020

Izkoristite vavčerje Slovenskega podjetniškega sklada za 60 % kritje stroškov obiska

Slovenski podjetniški sklad tudi v letu 2020 pomaga MSP-jem pri prodoru na tuje trge s programom spodbud preko vavčerjev, kjer lahko podjetja koristijo Vavčer za udeležbo gospodarskih delegacij v tujini in si s tem zagotovijo povračilo do 60 % stroškov. Vse informacije v zvezi s pridobitvijo vavčerja lahko pridobite na naslovu tina.zager(at)podjetniskisklad.si ali anja.kupcic(at)podjetniskisklad.si.

Priprava na obisk – "Priložnosti za slovenska podjetja v Kanadi", 30. 1. 2020 ob 12.00

Vabljeni na brezplačni seminar PRILOŽNOSTI ZA SLOVENSKA PODJETJA V KANADI, kjer bo podrobneje predstavljen načrtovani poslovni obisk Kanade.  Seminar bo potekal v četrtek 30. 1. 2020 ob 12.00 uri na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani. Prijava na seminar je možna tukaj: http://bit.ly/PriloznostiVKanadi

Poslovni obisk organiziramo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) in Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri pripravi sodelujeta tudi Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Javna agencija SPIRIT Slovenija (SPIRIT).