Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
04.05.2012  

Pobuda volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvah Zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012

Zoran Petrovič je v petek 20. 4. 2012, na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI), vložil pobudo volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvah Zakona o dodatnih interventnih ukrepih za leto 2012, ki ga je državni zbor sprejel na seji dne 17. 04. 2012.
 
V skladu z ZRLI, je predsednik Državnega zbora določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev 30. 4. 2012. Zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov pa nedelja, 3. 6. 2012. V navedenem roku lahko volivci dajo podporo na predpisanem obrazcu (v priponki). Geslo za referendum je: "Proti kršitvi dogovora o regresu." Kako se pravilno izpolni obrazec si lahko ogledate tukaj.
 
Svojo podporo lahko dajo tudi volivci, ki se med potekom roka za zbiranje podpor stalno ali začasno nahajajo v tujini, če svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba veleposlaništva RS v Kanadi.

Vsak volilni upravičenec bo moral podporo lastnoročno podpisati pred uradno osebo veleposlaništva in bo s seboj potreboval osebni dokument. 

Volivec izpolnjen in potrjen obrazec podpore pošlje pobudniku na naslov:

Sindikat policistov Slovenije, Kidričeva cesta 24b, 3000 Celje.