Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
13.02.2014  

Zbiranje podpisov volivcev za podporo razpisu referenduma

Zbiranje podpisov volivcev za podporo razpisu referenduma "Proti zapiranju arhivov Udbe"

Pobudnica Eva Irgl je na podlagi Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi vložila pobudo volivcem za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih (ZVDAGA-A), ki ga je Državni zbor sprejel na seji 28.1.2014.

Državni zbor je ugotovil, da pobuda izpolnjuje z zakonom določene pogoje, zato je predsednik Državnega zbora določil, da bo zbiranje podpisov podpore potekalo od četrtka 13. 2. 2014 do srede 19. 3. 2014.

V času od četrtka 13. 2. 2014 do srede 19. 3. 2014 lahko volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v tujini obrazec podpore potrdijo tudi na diplomatsko konzularnem predstavništvu Republike Slovenije v tujini.

Skladno s 16b. členom ZRLI da volivec svojo podporo tako, da vpiše svoje osebne podatke na Obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo predlogu.

Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba na veleposlaništvu preveri volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom diplomatsko-konzularnega predstavništva.

Uradna oseba potrjen obrazec vrne volivcu, ki ga nato sam posreduje pobudniku na naslov: SDS, Trstenjakova 8, 1000 Ljubljana


V kolikor želite obrazec podpore potrditi na Veleposlaništvu RS v Ottawi, prosimo, da  predhodno pokličete in se dogovorite za termin (telef. št. 613 565 5781).

Obrazec podpore je na voljo tukaj.

Vzorec že izpolnjenega obrazca je na voljo na tukaj.