Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
26.04.2015  

Afganistan, Neobičajna življenja - otvoritev razstave Mance Juvan v Diefenbunker muzeju v Ottawi

V Diefenbunker muzeju v Ottawi sta izvršna direktorica muzeja Henriette Riegel in veleposlanik Republike Slovenije v Kanadi dr. Marjan Cencen 23. aprila 2015 otvorila razstavo fotografij Mance Juvan: Afganistan, Neobičajna življenja.

Razstava je v, nekoliko oddaljeni, Diefenbunker, kanadski muzej hladne vojne, privabila okrog sto ljudi (tako strokovne kot ljubiteljske javnosti,  kanadskih institucij, diplomatov, slovenske skupnosti,medijev), ki so fotografije iin knjigo pozitivno ocenili ter v pogovorih pohvalili avtorico in njen projekt. Manca Juvan je občinstvo uvodoma nagovorila preko videa.

Za nekaj skladb na tamburi, glasbilu uveljavljenem tudi v Afganistanu, ki jih je na otvoritvi zaigral študent ottawske univerze, je poskrbelo veleposlaništvo Afganistana v Ottawi. Obiskovalci pa so si pred otvoritvijo lahko ogledali ta nekoliko specifičen muzej.

Afganistan, neobičajna življenja, razstava, katero je Veleposlaništvo pripravilo v sodelovanju z muzejem Diefenbunker, bo na ogled do 28. junija, 2015