Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
06.05.2015  

Slovenski film "OČA" Vlada Škafarja na EUFF v Quebec City

Veleposlaništvo RS v Ottawi je na prvem EU filmskem festivalu v mestu Quebec (provinca Quebec), predstavilo  film Vlada Škafarja Oča.


Države članice in EU delegacija v Kanadi, po že uveljavljenih  EU filmskih festivalih  v Ottawi (že 30 let), Vancouvru (18let) in Torontu (10 let), letos svoje filme prvič predstavljajo tudi v Quebecu. Na festivalu, ki poteka v organizaciji  Filmskega festivala Quebec, mesta Quebec City, Delegacije EU v Kanadi in Ministrstva za mednarodne odnose in frankofonijo Quebeca, se med 30. aprilom in 7. majem v Quebeškem muzeju civilizacij  predstavlja 20 filmov 20 držav članic.(https://www.mcq.org/fr/activite?id=220306). Programski direktor Filmskega festivala Quebec, g. Olivier Bilodeau, je ob projekcijah predstavil sodelujoče filme in festival.


Slovenski film Oča je bil na sporedu 3.maja, občinstvo je pred predvajanjem filma nagovoril veleposlanik dr. Marjan Cencen s kratko predstavitvijo avtorja in okolja, v katerem je film nastal.
Film je po umetniški plati naletel na dober odziv, Slovenija  pa z udeležbo tudi na tem EUFF v Kanadi,  prvem  v Quebecu, širi prepoznavnost med Kanadčani.


http://eeas.europa.eu/delegations/canada/documents/news/news2015/ffueqc_communique_version-finale.pdf
http://www.fcvq.ca/festival-du-film-de-l-union-europeenne/
http://www.quebecregion.com/fr/quoi-faire/evenements/le-festival-du-film-de-l-union-europeenne/
https://www.mcq.org/fr/activite?id=220306