Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
29.09.2015  

Evropski dan jezikov

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Ottawi je sodelovalo na že drugem zaporednem festivalu jezikov, ki je 26. septembra potekal v "Glebe Collegiate Institute". Letos je na dogodku, ki je bil organiziran v sodelovanju z EUNIC/Ottawa, EUDEL v Kanadi ter v partnerstvu z "Ottawa-Carleton District School Board" sodelovalo 19 veleposlaništev. Slovenija je na prireditvi sodelovala tudi lani, ko je bilo udeleženih 16 držav.

V času festivala se je Slovenija skupaj z drugimi sodelujočimi državami in EUDEL predstavila na stojnici s plakati in brošurami ter čokolado Gorenjka, potico in Radensko. Pri promociji in komuniciranju z nad 400 obiskovalci, kolikor jih je letos obiskalo prireditev, so nam pomagali prostovoljci. 

V času festivala so potekale tudi ure jezikov večine sodelujočih držav. Obiskovalci so se lahko seznanili s 17 različnimi jeziki, med njimi tudi slovenskim. Učenje slovenskega jezika  je  potekalo v dveh skupinah ob pomoči profesorja jezikoslovja z Univerze v Torontu Petra Jurgeca. Ob koncu so sodelujoči opravili tudi kratek jezikovni preizkus.