Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
22.11.2011  

Pobuda volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o spremembah in dopolnitvah Zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije

Boris Šuštaršič je v sredo, 9. 11. 2011, na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI), vložil pobudo volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o spremembah in dopolnitvah Zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije (ZLPLS-D), ki ga je državni zbor sprejel na seji 2. 11. 2011.
 
V skladu z ZRLI, je predsednik Državnega zbora določil, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev četrtek, 17. 11. 2011 in zadnji, petintrideseti dan za zbiranje podpisov, sreda, 21. 12. 2011. V navedenem roku lahko volivci dajo podporo na predpisanem obrazcu (v priponki). Kako se pravilno izpolni obrazec si lahko ogledate tukaj.
 
Svojo podporo lahko dajo tudi volivci, ki se med potekom roka za zbiranje podpor stalno ali začasno nahajajo v tujini, če svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba veleposlaništva RS v Kanadi oz. častni konzul v Torontu in Vancouvru.

Vsak volilni upravičenec bo moral podporo lastnoročno podpisati pred uradno osebo veleposlaništva oz. častnim konzulom in bo s seboj potreboval osebni dokument. 

Volivec izpolnjen in potrjen obrazec podpore pošlje pobudniku na naslov:

Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije, Linhartova 1, 1000 Ljubljana.