Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
22.11.2020  

Kanada s ponedeljkom, 23. novembra, znova uvrščena na rdeči seznam držav (ob vstopu v Slovenijo karantena, razen z negativnim testom ali izjemami)

Od ponedeljka, 23. novembra 2020, je Kanada uvrščena na rdeči seznam držav, za katere obstaja visoko tveganje za okužbo z virusom SARS-CoV-2.

Osebi, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima prebivališče v Kanadi ali prihaja iz Kanade, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 odredi 10-dnevna karantena.

Karantena ne bo odrejena, če oseba ob prehodu meje predloži negativni izvid testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), ki ni starejši od 48 ur in je bil opravljen v državi članici EU ali državi članici schengenskega območja.

Oseba, ki je bila po vstopu v Slovenijo napotena v karanteno, lahko prekine njeno prestajanje, če med karanteno opravi testiranje in nato predloži negativen izvid testa za prisotnost SARS-CoV-2. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

Vlada RS je tudi določila seznam izjem, ko karantena ne bo odrejena in oseba tudi ne potrebuje negativnega testa. Podroben seznam izjem in dodatne informacije najdete na naslednji povezavi: www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/