Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
19.06.2015  

Počastitev Dneva državnosti Republike Slovenije v Ottawi

 

Ob dnevu državnosti  RS  je Veleposlaništvo v Ottawi 17. junija 2015 pripravilo sprejem v mestni hiši v Ottawi, pred katero je v počastitev slovenskega državnega praznika ta dan plapolala slovenska zastava.

 

Goste so pozdravili veleposlanik dr. Marjan Cencen s soprogo in obrambni ataše Ivan Mikuž (akreditiran v Kanadi nerezidenčno, iz Washingtona) ter pooblaščena ministrica Irena Gril. 

Veleposlanik dr. Marjan Cencen je v nagovoru izpostavil visoko stopnjo političnega razumevanja med državama, gospodarsko sodelovanje in željo za kanadske investicije, znanstveno sodelovanje, pomen slovenske skupnosti v odnosih med državama, sodelovanje na obrambnem in drugih področjih. Tatjana Smrekar iz slovenske  ženske vokalne skupine Plamen iz Toronta je izvrstno zapela himne Republike Slovenije, Kanade in EU - Zdravljico, O Canada in Odo radosti.

 

 


Sprejema so se udeležili predstavniki  vlade, parlamenta, diplomatskega zbora, različnih institucij  in predstavniki  slovenske skupnosti  iz Ottawe, Toronta in Montreala, vključno s predstavnikom kanadskih  Slovencev pri Svetu Vlade RS za Slovence po svetu in v zamejstvu, Marjanom Kolaričem.

Zahvaljujemo se podjetnikom, ki so z izdelki in finančnimi prispevki omogočili izvedbo sprejema: TGM Top Grade Molds, J.M. Die Limited, Just Aluminium and Glass Inc, Radgona Finest Wines, Family Meat & Delicatessen in Eurotrade iz Toronta ter Pekarna iz Montreala.

Več fotografij si lahko ogledate na povezavi spodaj: 

https://www.flickr.com/photos/bruce_macrae/sets/72157654429362389/