Veleposlaništvo RS Ottawa /Novice /
03.10.2017  

Obvestilo o pobudi volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti

Pobudnik Jožef Ivan Ocvirk, Velesovska 81, 4208 Šenčur, je na podlagi Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi vložil obvestilo o pobudi volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti.

Državi zbor RS je določil, da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivk in volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma torek, 03.10.2017, zadnji dan za zbiranje podpisov pa ponedeljek, 06.11.2017.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo "Za razumne čakalne vrste".

Podporo lahko podajo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini, in sicer tako, da izpolnijo obrazec za podporo, njihov podpis na obrazcu pa potrdi uradna oseba na veleposlaništvu. Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Volivec nato tako izpolnjen obrazec podpore pošlje pobudniku na naslov:

Ocvirk Jožef Ivan 

P.P. 3

4208 Šenčur

Volivec, ki je v tujini, lahko podpiše obrazec tudi preko enotnega državnega portala e-uprava z varnim elektronskim podpisom, overjenim s kvalificiranim potrdilom.

Vzorec izpolnjenega obrazca