Veleposlaništvo RS Ottawa /Konzularne zadeve /Poizvedovanje po naslovih in osebah v Kanadi /

Veleposlaništvo RS v Kanadi po uradni poti in od uradnih oseb ne more pridobiti podatkov o naslovih oseb, ki naj bi imele prebivališče na območju Kanade. 

Razloga sta dva in sicer:

1) kanadski organi ne vodijo centraliziranih evidenc naslovov kanadskih državljanov ali tujcev, ki prebivajo na območju Kanade;

2) tudi v primeru, da razpolagajo z delnimi podatki, jih pristojni organi zaradi izjemno stroge zakonodaje o varstvu osebnih podatkov ne smejo posredovati.

 

Podatke je mogoče pridobiti le iz javno dostopnih evidenc, kot je spletni telefonski imenik Kanade:  www.canada411.ca.  

 

Svetujemo, da v telefonskem imeniku poiščete osebo(e), ki ustreza(jo) vašim kriterijem, z njimi vzpostavite kontakt in pri njih skušate pridobiti informacije o iskanih osebah.

 

Druga možnost je vzpostavitev stika s slovenskimi društvi, ki delujejo na območju Kanade, ter pridobitev informacije ali je iskana oseba znana članom društva. Kontakte slovenskih društev najdete na naši spletni strani v rubriki "slovenska skupnost v Kanadi". 

Glede na to, da je Kanada po površini druga največja država na svetu, vam svetujemo, da povpraševanje pošljete tistim slovenskim društvom, ki delujejo na področju (provinci) domnevnega prebivališča ali zadnjega prebivališča iskane osebe.